Trist regnværsdag, hva passer da ikke bedre en og bake litt?
Deler med meg oppskriften av petit choux og hvordan du får
de til ;-)
Petit Choux
ca 18 stk. ovn: 225 C i 25-30 minutter.
2,5 dl mel
5 dl vann
1/4 ts salt
65 g smør
4 egg
1. sikt melet oppi en bolle.
2. ha alt vann i en kasserolle, sammen med salt og smør.
la dette småkoke litt (kjapt oppkok) sånn at alt smør er smeltet.
Ta av kjelen fra plata og tilsett umiddelbart mel!
blande det godt sammen og sett tilbake på varmen.
rør hele tiden til det at deigen løsner fra bunnen og blir til en "bolle".
ta av deigen og tilsett 1 egg, som du fort blander sammen i deigen.
ta deigen over i en mikserbolle, og tilsett resterende egg, et a gangen!.
miks på middel høy hastighet ( bra og få in luft i deigen)
VIKTIG!! la deigen bli kald ( avkjøl) før du setter den i ovnen.
rør hele tiden til det at deigen løsner fra bunnen og blir til en "bolle".
ta av deigen og tilsett 1 egg, som du fort blander sammen i deigen.
ta deigen over i en mikserbolle, og tilsett resterende egg, et a gangen!.
miks på middel høy hastighet ( bra og få in luft i deigen)
VIKTIG!! la deigen bli kald ( avkjøl) før du setter den i ovnen.
jeg pleier og ha deigen over i en sprøyte pose, deigen er litt seig nå.
Sprøyte ut deigen som "boller" eller roser, eller lange pinner
når dette avkjøles litt, kan du lage fyllet!
jeg elsker bringebær mmm det er så godt at jeg bruker det i nesten all bakst!
her har jeg laget en simpel bringerbær mousse,
kan vel egentlig ikke kalles mousse for den delen,
bare pisk kremfløte og blande med bringebær:-)
kos dere! bare og variere fyll! veit noen som bruker vaniljekrem og sjokolade og synes det er godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar