den beste måneden i året er nok februar..
1.) fordi jeg feirer bursdagen min....
2.) fordi det er mors dag
3.) fordi det er valentines
4.) fordi det er fastelaven og jeg har en god unnskyldning til og spise så mange semlor jeg bare kan ( svensk greie skal gi dere oppskrift seinere..)
5.) fordi vi kan ha karneval party
Svensk semla. |
det aller beste med februar er at du kan spise så mange boller du vil, uten dårlig samvitighet....
hvis du som jeg har dårlig med tid med en hel gal ett åring i hus og diverse oppgaver
så kan vi selvfølgelig jukse litt... det er lov dere!
da kjøper man som jeg gjorde denne gang ferdige boller... de som ligger sammenpakkede så de nesten er blitt flate er de aller beste!... vil du være ordentlig flink kan du lage egne boller...
oppskrift på gode boller fra TINE finner du HER! men dropp sjokoladen som de kaller overraskelse,. her er det klassiske hveteboller vi snakker om
de ser ut så; ( for den som er i tvil :-O)
Sen trenger du mandelmasse... den norske kranskakemassa ligner litt... men kan allikevel ikke sammenlignes, tro meg! jeg har bakt semlor på kransekakemasse før som gikk rett i $/$%((.
For og lage mandelmel ( rent og pent uten noen brune biter) må man fjerne skallet på mandlene, og da legger du de i kokhett vann noen minutter og sen kan du " poppe" de ut av skallet! Kjempe enkelt! Legg de gjerne på tørk på et kjøkkenhåndkle!
Og kjør sen i mixern til det er finmalet.
Jeg bruker en stavmikser med hakke beholder/ funksjon...
Så du trenger...
200g mandler
100g melis
100g sukker
Og litt melk
Bland alt dette sammen i mikseren til det er passe klissete, du kan bruke den på en gang., men jeg synes den blir bedre av og stå i kjøleskap over natten.
Så trenger du kremfløte! Denne skal piskes opp med litt vaniljesukker!
skjær bollene på midten, lag en liten grop/ hål ( uten at det går igjennom)
og spis for all del deigen/bollen fra hulet.
så fyller du med mandelmasse så det dekker hele - halvaen av bollen.. og topper med ett godt lag med kremfløte!
på med lokket og strø litt melis over! ta-da!!
kjempe godt!
i tilegg skal dere få et middags tips!
her i huset er det mange dager med mye ettermiddagsstress så da er det viktig at det går fort å lage!
så vi er gale i ovnsretter!
siden jeg er hjemmeværende for tilfellet forbereder jeg middagen på dagen når lilleplutt sover..
koket opp ris, stekte kylling i biter og kryddret med salt og pepper... samtidig stekte jeg cocktailtomater delt i to sammen med kyllingen...
når jeg fått en fin stekeyte på kyllingbitene tilsatte jeg et paket matfløte ( brukte for øvrig 2 kyllingfileer. la dette småkoke litt og tilsett masse sweet & sour saus.. den på flaske som dere får kjøpt på mat butikken... og litt hvitløk!
når det blitt passe tykt tok jeg det hele av..
i en ovnsform sprayer jeg "formfett" sånn at gratineringen og osten ikke fester seg til livet..
ca 1-2 cm med ferdigkokt ris i bunn... over med kylling blandingen.
og toppe med ost!
kjempe enkelt, så da er det bare in i ovnen på ettermiddagen 15 minutter før vi spiser
på varmluft ca 230 grader... sånn at den blir gjennom varm og at osten blir litt brun og sprø!
jeg toppen med serranoskinke som jeg stekt (uten smør eller olje) i stekepanna og sen klippt opp i små biter!
knall godt og bestandig en full scorer!
skal ta bilder neste gang til dere!
takk for enorm respons og mange lesere disse første blogg-døgn! herlig!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar